Einar M. Hjorthol er ansatt som ny direktør i Artsdatabanken. Han starter i jobben 4. desember.

-Jeg er glad for at Hjorthol har takket ja til stillingen som direktør for Artsdatabanken. Hans bakgrunn som leder i ulike virksomheter gjør meg sikker på at han vil bidra til å ytterligere utvikle Artsdatabanken i årene som kommer, sier Bror Yngve Rahm, styreleder i Artsdatabanken.

Hjorthol er 58 år og kommer i fra stillingen som havnedirektør i Trondheim Havn. Før dette var han dekan ved avdeling for teknologi ved daværende Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), og administrerende direktør ved Microplast i Stjørdal. 

Han har også vært administrerende direktør i Norsk institutt for naturforskning (NINA). Ellers har han jobbet i 10 år hos Peterson på Ranheim i ulike lederstillinger. Hjorthol er utdannet sivilingeniør og har en doktorgrad i prosess-simulering.

-Artsdatabanken har en viktig rolle som nasjonal kunnskapsleverandør. Jeg gleder meg til å videreføre den sammen med mine nye medarbeidere, sier Einar M. Hjorthol.

Han tar over stafettpinnen etter Nils Valland som har vært konstituert direktør siden Ivar Myklebust sluttet i september i år, etter over 12 år i direktørstolen.

 

Kontaktpersoner

Bror Yngve Rahm, styreleder i Artsdatabanken
Mobil: 930 63 593
E-post: bror.yngve.rahm@norskindustri.no 
 

Einar Hjorthol, direktør i Artsdatabanken
Mobil: 932 05 212
E-post: einar.hjorthol@artsdatabanken.no

Einar M. Hjorthol blir direktør i Artsdatabanken.